Animatie

Een animatie is perfect om complexe processen of verhalen op een boeiende en gemakkelijk te volgen manier over te brengen aan de kijker. Een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd, maakt het mogelijk informatie een stuk makkelijker te begrijpen. Visuele informatie word namelijk wel 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst.

Animaties zijn vaak een dure aangelegenheid. Kosten bij concurrenten zien we vaak hoog oplopen. Door veel processen te standaardiseren zijn we bij MIMEMA in staat om tegen scherpe tarieven animaties te produceren. Zo bieden wij standaard twee pakketen aan, Basic en Advanced. Neem voor maatwerk contact op.

Basic Animatie

Standaard stijl (minimalistisch / flat design)


Illustraties en geluidseffecten uit onze bestaande database


Simpele bewegingen


Aan te passen aan huisstijl kleuren


Lengte: 60 tot 90 seconden


Keuze uit 2 voice-overs (m of v)

Advanced Animatie

Speciaal ontwikkelde unieke stijl


Illustraties karakters en geluidseffecten exclusief op maat gemaakt


Complexere bewegingen


Geheel aan te passen aan huisstijl


Lengte: 60 tot 90 seconden


Keuze uit meerdere voice-overs (m/v)

Werkwijze

Concept (Script & Storyboard)

Middels een briefing vermeld je welke boodschap je graag wil communiceren en informeer je ons over eisen en wensen met betrekking tot de animatie. Vervolgens gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een concept voor de animatie. Dit bestaat uit een script (= de tekst die door de voice-over zal worden uitgesproken) en een ruw storyboard (= schematische weergave van wat er te zien zal zijn in de animatie). Deze twee documenten sturen wij op, waarna jij hier feedback op kan geven. Daarnaast sturen we je een aantal opties voor de voice-over stem.

Stijl & Voice-Over

Na eventuele wijzigingen aan het script en storyboard op basis van jou feedback, gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van de stijl (illustraties en karakters). Dit houdt in dat we het ruwe storyboard zullen uitwerken in een serie stilstaande afbeeldingen, die weergeven hoe de belangrijkste elementen in de animatie eruit zullen gaan zien. Ook zullen we na akkoord op het script de voice-over laten opnemen. Er volgt hierna weer een feedback moment voor jou.

Animatie

Ten slotte gaan we over tot het belangrijkste proces: het daadwerkelijk animeren van de elementen. We zetten ook de voice-over, geluidseffecten en eventuele muziek onder de animatie. Vervolgens leveren we jou een eerste versie van de volledige animatie. Jij krijgt daarop weer uitgebreid de kans om feedback te geven.

Wil je meer informatie over de uitleganimaties en waarom ze zo goed werken? Lees dan ook eens deze artikelen op marketingfacts.nl en emerce.nl

Kyowa Kirin – Obstipatie Door Pijnmedicatie

Kyowa Kirin – Obstipatie Door Pijnmedicatie

Medical Digitals

Medical Digitals

Alphega Apotheken – Advanced Explanimation

Alphega Apotheken – Advanced Explanimation

Albert Heijn – AH To Go Advanced Explanimation

Albert Heijn – AH To Go Advanced Explanimation

INclusion – Basic Explanimation

INclusion – Basic Explanimation

Mimema | Media & Management

Gezien Worden?